De start van mijn pre-master Orthopedagogiek!

Vandaag begin ik aan mijn pre-master Orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Direct met twee uur wiskunde, hartstikke fijn. Ik ben voorbereid, er zijn mensen om me heen die het vertrouwen hebben dat het gaat lukken en meer dan je best kan je niet doen toch? Vandaag start rustig, wiskunde van 17.00-19.00 en aansluitend een kennismakingsborrel. Kijk, daar ben ik goed in, kennismaken en borrelen!

Anders dan ik had verwacht heb ik geen zenuwen. Zelfs geen gezonde leuke zenuwen, ik hoop alleen maar dat ik niet zoals altijd in de trein naar Nijmegen stap maar daadwerkelijk in Groningen uitkom. Het zou echt wat voor mij zijn om verkeerd te gaan.. Ik voel een bepaalde zekerheid, want wanneer dit niet lukt of het is niet wat ik er van verwacht had, kan ik altijd nog terugvallen op mijn diploma tot logopediste. Ik heb al een papiertje, dat geeft toch een basis.

Inmiddels heb ik mijn rooster en is duidelijk geworden dat ik meestal twee avonden in de week naar Groningen moet, de dinsdag en de donderdag. Op dinsdag volg ik twee vakken, op donderdag één, best prima te doen! Ik zie niet tegen het reizen op. Naar Nijmegen was ik 2 uur onderweg, hier 2,5 dus veel verschil is het niet. Het zijn gelukkig ook lange stukken waarin ik nog wat kan doen op de laptop of aan voorbereiding voor lessen. De vakken die ik de komende tijd ga volgen zijn onder andere, wiskunde, statistiek + onderzoek en leer- en onderwijsproblemen. Met name dat laatste lijkt me leuk, maar de rest moet natuurlijk ook gebeuren!

Jullie zullen nog wel eens wat lezen of zien in mijn vlogs over de opleiding en hoe het gaat, maar dit was alvast een kort overzicht. Weten jullie ook weer waar ik me de komende tijd mee bezig ga houden!

Liefs,

Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *