De resultaten van de emmadoor.nl enquête!

Emmadoor.nl is aan het groeien, ik vond het al leuk dat ik door twee mensen werd gelezen (pap, mam, bedankt!) maar dit is helemaal leuk. De interactie wordt steeds groter en ik vind het heel leuk om jullie reacties te lezen. Omdat ik nieuwsgierig was naar wie jullie nu eigenlijk precies zijn bedacht ik een enquête. Ik vraag vaak feedback van mijn omgeving, ik schrijf natuurlijk over dingen die ik leuk vind, maar inspiratie is nou eenmaal niet onuitputtend. Dus riep ik jullie hulp in. Ik hoopte op zo’n 4 à 5 reacties, het werden er 17! Met enkele verrassende ontdekkingen! Hierbij de resultaten, omdat ik het leuk vind om terug te zien over een jaartje maar ook omdat enkelen van jullie aangaven dit leuk te vinden!

Wie zijn jullie?

Ik was onder andere benieuwd naar de vrouw/man ratio, die zoals ik verwachtte vrij vrouwelijk uitviel. Leuk trouwens dat er wel een man is die het leest! En nee, ik heb het gecheckt, het is niet Wouter! Ik denk dat mijn stukken zich automatisch wat meer op vrouwen oriënteren omdat ik vanuit mijzelf schrijf. (Misschien doet de trekkertrek het nog goed in de aankomende vlog, haha).

Daarnaast was ik ook geïnteresseerd in jullie leeftijd! Ik ben zelf 22, en had verwacht dat veelal leeftijdsgenoten mijn stukken lezen, daar bleek ik gelijk in te hebben! De grootste groep is van 18 – 21 jaar, daarna is de grootste groep die van 22 – 25 jaar! Daarna zijn er twee kleinere groepen, namelijk die van 25 – 30 en die van 30 – 40. Grappig trouwens dat er rond de 40 precies een gat valt. Daarna zijn er nog twee mensen die geantwoord hebben dat ze 50+ zijn. Een behoorlijke spreiding dus, maar de focus ligt toch op mijn leeftijdsgenoten. Ik ben benieuwd of ze met me mee gaan groeien!

Jullie interesses! 

Ook vroeg ik naar jullie interesses en favoriete categorieën. Ik kan zelf moeilijk een keuze maken en vroeg me langere tijd af of ik mijn onderwerpen moest verkleinen maar jullie gaven aan dat ik dat niet moest doen. Ten minste, voor elke categorie/interesse zijn lezers! Bijna alle categorieën hebben gelijk gescoord, met één duidelijke uitschieter: de persoonlijke verhalen. Dat vind ik zelf gelukkig ook de leukste categorie om te schrijven. Helaas maak ik niet genoeg mee om alles daar mee te vullen dus was het leuk om te lezen dat jullie de rest ook leuk vinden! School bungelde wat onderaan, dat snap ik volledig, is natuurlijk ook niet het meest hippe onderwerp om iets over te lezen!

Dan ook een korte vraag over hoe vaak jullie emmadoor.nl bezoeken. Niemand bezoekt de blog dagelijks, wat ik goed begrijp want er staat niet altijd iets online! Daarnaast zal niet alles je interesseren. De grootste groep bezoekt de site wekelijks, wat ik nog steeds veel vind. Het is leuk om te zien in de statistieken dat er een soort vaste leesdagen zijn. Zo kan ik zien dat veel mensen de zaterdag aangrijpen om de stukken van de afgelopen week te lezen, leuk! Ook is er nog een kleine groep die meerdere keren per week kijkt, de harde kern heeft zich gemeld! Vak P van emmadoor.nl 😉

Ik plaatste er nog een korte vraag tussen, of ik persoonlijker moest worden ja of nee. Ik ben heel blij met de reacties! Veel mensen gaven aan dat het niet nog persoonlijker hoeft, daar ben ik blij mee want we zitten ook wel op mijn grens. Ik ben heel persoonlijk en daar ben ik me ook bewust van, maar persoonlijker dan dit gaat het (voor nu) niet worden. Sommige dingen blijven privé. Dat is trouwens ook meteen een misverstand wat ik wel even uit de lucht wil halen. Ik vlog niet alles, jullie zien vaak maar 15 minuten van een hele week! Dat is een gecensureerde versie, Wouter wil vaak niet in beeld dus wanneer jullie hem zien is dat allemaal gecheckt door hem. Dus ja, ik bewaak wel degelijk mijn privacy!

Wat vind je het leukst aan emmadoor.nl? 

Dit was echt ego strelend, jullie zijn lief! Allemaal! Jullie noemen me lekker gewoon, echt en eerlijk. Origineel, spontaan en authentiek. Daarnaast wordt ook genoemd dat ik mezelf blijf en fijne stukken schrijf waar je wat aan hebt. Dit is precies waarvoor ik het doe! Ik werd een beetje moe van alle ‘perfecte’ levens op het internet en wilde laten zien dat ik dus daadwerkelijk in 7 sloten tegelijk loop en niet alles op de rit heb. Dat ik huil om stomme dingen, mijn leven niet altijd interessant is. Maar ook dat ik mijn gedachten heb, ik soms en mini-wereldverbeteraar ben, die ik nog te weinig aan bod heb laten komen. Heel leuk dus! Het bevestigt dat het goed is zoals ik het doe!

Wat vind je het minst leuk aan emmadoor.nl?

Aahhhhhh dit was de engste vraag! Misschien vinden ze alles wel stom, dacht ik nog toen ik de enquête maakte. Maar, het bleek de grootste meevaller te zijn die ik me kon bedenken! De meesten konden niets bedenken. Twee personen gaven aan dat ze wel meer actie zouden willen zien in de vlogs, daar kan ik helemaal inkomen. Ik probeer het echt, maar sommige dingen kan ik gewoonweg niet filmen wegens privacy, en sommige dingen vind ik doodeng. Zo ben ik dan ook wel weer! Op het moment zit ik in de auto naar Terschelling, daar kent toch niemand mij dus ik ga mijn best doen!

Wat maakt emmadoor.nl voor jou uniek? 

Ik denk dat dit voor de meeste mensen de moeilijkste vraag was. Super fijn dat toch zo veel mensen hem hebben ingevuld! Het unieke komt grotendeels overeen met wat mensen het leukst vinden aan emmadoor.nl, namelijk echtheid, eerlijkheid, persoonlijkheid en wat ik leuk vond: woordgrapjes en zelfspot. Leuk dat jullie dat waarderen!

Nahhhh heel wat veren in mijn reet verder, ben ik onwijs blij! Het was helemaal niet bedoeld om complimenten te zoeken, maar puur om te kijken naar wat jullie leuk vinden. Leuk om te zien dat dat dus is wat ik ook leuk vind! Ik ga lekker door schrijven, maar eerst genieten van een weekendje Terschelling!

Liefs,
Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *