Heel nieuwsgierig naar de toekomst!

Jullie konden het al lezen, ik heb sinds kort een baan! En met sinds kort bedoel ik heel kort, afgelopen maandag ben ik begonnen in een praktijk in Enschede. Ook betrek ik in april mijn eerste eigen huisje. Deze weken en maanden stralen me tegemoet, zo veel mooie dingen staan op mij te wachten!

Veruit de meeste mensen zijn heel blij voor me. Meerdere malen heb ik gehoord dat ik het verdien en dat het me gegund wordt, heel lief. Ook zijn er mensen die zeggen: pas maar op hoor, wanneer je aan het werk bent ga je de studietijd missen. Ik ben hier nog niet zo zeker van. Naast dat ik het ontzettend pessimistisch vind om tegen iemand te zeggen die stuiterblij is met haar nieuwe baan, twijfel ik ook of deze vlieger voor mij op gaat. Ik vind school best prima, leren een uitdaging, maar heb er voor mijn gevoel op schoolgebied dit moment ook alles uitgehaald.

Sowieso heb ik al jaren zin in werken. Heel gek maar ik heb altijd graag volwassen willen zijn. Inmiddels zijn mijn plannen redelijk volwassen te noemen maar voel ik me niet zo. Maar deze manier van leven bevalt me wel. Het werken, het op mezelf wonen lijkt me heerlijk. Toch is deze mening niet populair. Je hoort er pas bij wanneer je op reis gaat, minstens een half jaar in het buitenland studeert of een spannende baan hebt op je 18e. Niet echt iets voor mij, ik wil graag reizen maar dat hoeft voor mij niet perse nu, een half jaar in het buitenland studeren? Nee, ik ben teveel een huismuts. Saai? Ja misschien wel ja, misschien is degelijk zelfs wel een goed woord voor me. Maar ik heb zin om veel te gaan werken, stiekem toch carrière te maken. In hoeverre dat mogelijk is in de logopedie.

Even terug naar die baan trouwens! Ik ben afgelopen maandag begonnen en vind het onwijs leuk. Het is wennen, ik moet veel bijwerken en vooral ook nog veel leren. Alle collega’s die ik tot nu toe heb ontmoet vind ik onwijs aardig, ze denken met me mee en zijn attent. Afgelopen maandag lag er zelfs een kerstpakket op me te wachten, en dat terwijl ik pas op 8 januari ben begonnen! Ook de kinderen zijn onwijs leuk, de ouders begripvol. Ik vind het fijn dat ik heel nauw samenwerk met scholen waardoor de lijntjes heel kort zijn en ik snel informatie kan opvragen bij docenten of de IB’er! Ik plaats zo af en toe wel eens een update denk ik!

Hoe sta jij hier in? Pas jij in het plaatje van zo lang mogelijk studeren, reizen en in het buitenland studeren? Of ben je net als ik meer een huismuts, of iemand die graag aan het werk gaat? Ik ben benieuwd! Laat het me weten!

Liefs,
Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *