Wees een beetje liever voor jezelf!

Het is helemaal niet verkeerd om zo af en toe wat liever voor jezelf te zijn. Je hebt één lichaam en daar moet je het mee doen. Aan een oververmoeid lichaam en een oververmoeide geest heeft niemand wat toch? Helaas weet ik wat het is om tot het gaatje te gaan, en zelfs aan de verkeerde kant te belanden. Dit nooit meer, wist ik vrij zeker toen ik er midden in zat. Alleen zo makkelijk gaat het niet, want wanneer wordt het teveel? Wanneer moet je echt even op de rem trappen? Vaak merk je dit pas wanneer je stiekem de grens al gepasseerd bent. Wanneer je eigenlijk net iets te moe bent en het liefst in bed zou willen blijven liggen.

Dinsdagavond had ik vier uur les op de universiteit. Niks aan het handje zou je denken. Echter was ik al moe en had ik een kop vol snot. Ik voelde gewoon dat al mijn holtes vol zaten. Dus met een lekker zwaar hoofd vertrok ik naar school. Tijdens de lessen werd het eigenlijk alleen maar erger en om 21.00 dacht ik: waar je me ook neer legt, ik slaap. Ik stapte in de auto voor twee uur en om 23.00 was ik thuis en ging het lichtje uit. Wel had ik de tegenwoordigheid van geest om mijn wekker te zetten, vroeg te zetten, zodat ik de volgende dag productief aan de gang zou kunnen. Ik werd wakker met een zwaar hoofd, moe van de verkoudheid en gewoon niet fit. In eerste instantie wilde ik toch doorgaan, tot ik dacht: waarom? Waarom nu zo hard zijn als ik ook gewoon mezelf even rust kan gunnen? Dus sliep ik even verder en werd ik een paar uur later al een stuk fitter wakker. Ik had verwacht dat mijn planning in de soep zou lopen maar omdat ik me een stuk fitter voelde werkte ik effectiever en zo had ik toch nog alles af.

Moraal van dit verhaal, wees eens liever voor jezelf en je zult zien dat ook dan alles goed komt. Voel je je intens moe, doe een dutje of slaap ’s morgens wat langer door. Ik denk dat het voor veel mensen onwijs lastig is, om even op de rem te gaan wanneer het veel is, maar doe het eens. Je zult je veel beter voelen, echt!  Ben jij lief genoeg voor jezelf? Hoe ben jij lief voor jezelf? Let me know!

Liefs,
Emma

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *