De ballen van… Maureen!

Met EMMADOOR wil ik een platform neerzetten voor positiviteit, zelfontwikkeling en vooral echtheid. Nu laat ik in artikelen natuurlijk mijn persoonlijkheid zien, maar ik ben ook benieuwd naar hoe andere mensen dit doen. Daarom interview ik in deze reeks mensen over hun visie op deze thema’s. Hoe houden zij alle ballen hoog? Vandaag het interview met Maureen, Maureen leerde ik 4 jaar geleden kennen doordat we allebei begonnen op de opleiding Logopedie. Sinds twee jaar spreken we elkaar bijna dagelijks en is ze een hele dierbare vriendin geworden. Ik kijk tegen Maureen op (letterlijk want ze is lang en ik ben een mini-mens) maar ook om hoe ze in het leven staat. Samen kunnen wij de mooiste gesprekken hebben over de toekomst, gaan voor het onzekere en ook de liefde. Iedereen verdient een Maureen in zijn/haar leven. 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Maureen Vink en ik ben 23 jaar. Op dit moment zit ik in de afrondende fase van mijn HBO studie Logopedie die ik volg op de HAN in Nijmegen. Ik hoop eind januari afgestudeerd te zijn. Verder volg ik een avondopleiding Stemacteren in Leiden. Logopedie en stemacteren hebben veel raakvlakken met mijn grootste hobby, namelijk muziek. Ik zing graag en schrijf mijn eigen liedjes. Als leadzangeres van een TOTO tributeband en als singersongwriter sta ik regelmatig op de bune. Dat is mijn thuis.

Wat is de grootste les die je de afgelopen jaren hebt geleerd?
Laat je vooral niet van de wijs brengen door anderen. Vertrouw op jezelf want je kunt zelf vaak meer dan je denkt. Ik ben erachter gekomen dat ik me jarenlang teveel heb laten leven door mijn omgeving, ik zocht naar bevestiging en was de ultieme pleaser. Altijd dacht ik dat het me gelukkig maakte als ik de ander maar voorop zette. Het tegendeel blijkt waar. Ik ben gestopt met pleasen en ben meer mijn eigen plan gaan volgen. En wat bleek? Ik kan het zelf. Het is een grote verandering geweest voor zowel mijn omgeving als voor mezelf. Ik ben niet meer het makke lammetje, ik ben niet meer het meisje dat alles altijd leuk vindt, ik ben niet meer het meisje die altijd vrolijk is en ik durf eindelijk eens ‘nee’ te zeggen. Ik dacht dat het egoïstisch zou zijn als ik voor mezelf zou kiezen maar het is een kwestie van balans. Het is niet erg om eens niet aan de verwachtingen van een ander te voldoen. Leven en laten leven.

Afgaand op de pijlers van emmadoor, hoe zorg jij dat je leven gevuld blijft met positiviteit?
Een voldoende halen op school voelt goed want ik moet er hard voor werken dus dat is een terechte beloning maar een voldoende heeft niks te maken met passie en oprechtheid. Wat ik hiermee wil zeggen is: het draait voor mij niet om presteren. In mijn ogen ben je pas succesvol als je hart sneller gaat kloppen Het geeft me echt een kick wanneer ik op een podium sta en ik weet het publiek te raken of te entertainen. Het voelt alsof ik ze uitnodig in m’n hart en daar een feestje vier. Dat soort succesmomentjes geven mij vaak een boost en voor mij bestaat er bijna geen positiever gevoel.

 Hoe zorg jij dat je jezelf ontwikkelt?
Ik ben leergierig ingesteld en ga graag nieuwe uitdagingen aan. Mijn koppigheid zorgt ervoor dat ik het graag zelf wil doen, zelf fouten wil maken en zelf oplossingen wil bedenken. Dat werkt niet altijd en mijn creativiteit wordt daarmee op de proef gesteld. Dat zelfredzame zie ik als een manier van ontwikkelen. Aan de andere kant heb ik, vooral tijdens het schrijven van mijn afstudeerscriptie, geleerd dat samenwerken juist ook een sleutel tot succes kan zijn. Mijn groepsgenoten had ik echt nodig.

Wat was jouw gelukkigste moment van het afgelopen jaar?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik best wel eens momenten ken waarin ik (onverklaarbaar) down ben en het liefst de hele dag in bed blijf. Dat is voor mij vaak hét moment om weer een lied te schrijven. Over het algemeen worden het dan niet hele blije liedjes, soms zelfs verbitterd (wat tevens de betekenis is van mijn naam… vast geen toeval). Zo’n lied werk ik verder uit. Voor mij is dat het mooiste wat er is, eigen muziek maken. Woorden op papier zetten, vormgeven in smaakvolle zinnen, melodieën die ontstaan, tekst en muziek wat samenkomt, opnemen en finetunen. Alles valt dan samen zoals ik het voel, zoals ik het bedoel. Zo ontstond ‘out of sorts’ afgelopen jaar. Toen het af was heb ik een uur lang als een soort zeester op bed gelegen, een uur lang het liedje op repeat, starend naar het plafond met de gedachte: dit is het, mijn gevoel, out of sorts, een beetje uit mijn doen. Het klinkt best tegenstrijdig als ik zeg dat ik er gelukkig van werd. Soms kan het gewoon echt een verademing zijn, een verademing als je onder woorden kan brengen wat je voelt zonder dat er een verklaring voor is.

 Wat is een tip die je aan mijn lezers zou willen meegeven?
Voor mijn tip aan jullie wil ik graag een stuk tekst uit één van mijn liedjes (hoe kan het ook anders) quoten…

‘Don’t wait for your life to live twice!’

Lieve Mau, bedankt voor je eerlijkheid. Tussen alle perfectheid door, die ik ook probeer te vermijden, meld jij doodleuk dat je als een zeester op bed ligt en je down voelt. Precies hoe ik ook wel eens mijn dagen door breng. Wat een mooie quote geef je ons mee! 

Volg Maureen op de Facebookpagina van Liv&McQue, daar hoor je haar af en toe ook eens zingen wat zeer de moeite waard is! 

Liefs,
Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *