De ballen van Daphne…

Met EMMADOOR wil ik een platform neerzetten voor positiviteit, zelfontwikkeling en vooral echtheid. Nu laat ik in artikelen natuurlijk mijn persoonlijkheid zien, maar ik ben ook benieuwd naar hoe andere mensen dit doen. Daarom interview ik in deze reeks mensen over hun visie op deze thema’s. Hoe houden zij alle ballen hoog? Vandaag het interview met Daphne, Daphne leerde ik helemaal via via kennen en na elkaar één keer ontmoet te hebben boekten we al een vakantie. Huh wat? Ja dat dacht ik ook, geloof mij, maar het is goed gekomen! Daphne heb ik leren kennen als heel timide en bijna een beetje verlegen (sorry Daph). Inmiddels heeft ze zich ontwikkelt tot een bijdehante tante en heeft ze een half jaar in het buitenland gewoond! Daphne helpt me op de achtergrond vaak met het beeldmateriaal van de blog. Zowel het editen als het foto bewerken heb ik van haar geleerd! 

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Daphne, ik ben 21 jaar en ik studeer Media, Informatie en Communicatie. Ik ben net een maand terug van mijn studieperiode in Spanje. Daarvoor heb ik een half jaar stage gelopen bij de KRO-NCRV. Ik heb een passie voor alles wat met beeld te maken heeft, zowel fotografie als video. In de toekomst hoop ik televisieproducer te worden. Daarnaast word ik blij van alles waar ik mijn creativiteit in kwijt kan: ontwerpen, do-it-yourselfs en recentelijk ook koken (wie had dat gedacht haha). 

Wat is de grootste les die je de afgelopen jaren hebt geleerd? 
De grootste les die ik heb geleerd is om keuzes te maken voor mezelf. Dat klinkt afgezaagd en waarschijnlijk heb je het al honderd keer gehoord, maar het is echt waar. Als ik geluisterd had naar mijn leraren, klasgenoten of zelfs willekeurige mensen, dan had ik nooit gedaan wat ik nu doe. Want als je VWO hebt afgerond, dan moet je naar de universiteit. Het liefst een hele ingewikkelde studie doen in het vak waar je het hoogst op scoorde (wiskunde in mijn geval, joepie). En het werd mij ten zeerste afgeraden om naar het HBO te gaan, want dat was ‘zonde’. Gelukkig heb ik toen mijn hart gevolgd en volg ik nu een hele toffe praktische opleiding aan het HBO, waar ik me helemaal thuis voel. Daar ben ik nog elke dag heel blij om. Het leerde me ook om vaker voor mezelf te kiezen en ik kwam sterker in mijn schoenen te staan.
Afgaand op de peilers van emmadoor, hoe zorg jij dat je leven gevuld blijft met positiviteit?
Zeker in Spanje probeerde ik elke dag te genieten van de kleinste dingen. Omdat ik maar een half jaar daar zou doorbrengen dwong ik mezelf om alles in me op te nemen. Van de prachtige kathedraal waar ik elke dag langs naar school liep, de kaartjes die ik helemaal in Spanje ontving van mijn familie en vrienden, tot de eerste zonnige dagen in maart waarbij ik al in een korte broek kon lopen. Dat zijn de dingen waar ik heel gelukkig van word.
Hoe zorg jij dat je jezelf ontwikkelt?
Ik probeer altijd nieuwsgierig te blijven en overal vraagtekens bij te zetten. Zo ook tijdens deze studieperiode in Spanje. Urenlang heb ik gepraat met mensen uit andere landen om meer te leren over cultuurverschillen en overeenkomsten. Het leven daar en het ontmoeten van deze mensen heeft me zo veel geleerd.
Ook probeer ik mezelf constant uit te dagen. Ik neem geen genoegen met de makkelijke weg. Naast mijn studie doe ik dan ook allerlei vrijwillige klusjes op video- en vormgevingsgebied om mezelf te blijven ontwikkelen. Dat betekent 99% van de tijd dat ik te veel hooi op mijn vork neem, maar werken onder druk geeft mij nou eenmaal een kick haha.
Wat was jouw gelukkigste moment van het afgelopen jaar?
Pfff dat is een lastige. Dit hele jaar was voor mij een groot geluksmoment! Ik denk dat dit komt doordat de keuze die ik 3 jaar geleden maakte voor mijn studie nu eindelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Ik heb het werkveld gevonden waarin ik mij thuis voel en ik ben een fantastische ervaring rijker na mijn tijd in Spanje. Ook ben ik superblij met de mensen die ik nu om me heen heb.
Wat is een tip die je aan mijn lezers zou willen meegeven? 
Wees koppig! Kies voor wat jij wilt en wat jou gelukkig maakt. Uiteindelijk vind je dan de mensen om je heen die bij je passen en je steunen en zul je doen waar je elke dag weer blij van wordt.
Dankjewel Daphne voor dit mooie interview! Ik heb je natuurlijk van dichtbij zien veranderen. Vooral de kook-transformatie vind ik bijzonder. Van gekookte aardappels laten aanbranden naar een heuse keukenprinses! Ik laat snel eens voor me koken.. 😉
Liefs,
Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *