Als je er niet vrolijk van wordt moet je het niet doen

Ik ben nogal een twijfelkont, vind veel leuk, maar word niet gelukkig van alles. Volg je me nog? Het is voor mij best heel lastig om keuzes te maken omdat ik vaak bang ben de verkeerde keus te maken. Tot ik ineens de quote: ‘Als je er niet vrolijk van wordt moet je het niet doen’, tegenkwam. Bemmmmm. Daar zit de kern! Doe de dingen waar je vrolijk van wordt en je zult ook gemakkelijker keuzes kunnen maken.

Inmiddels heb ik deze quote geprint en ingelijst, omdat hij me blij maakt. Wouter weet dit nog niet, maar ik vrees dat wanneer hij er achter komt dat hij me gaat uitlachen. Ik heb over het algemeen namelijk een hekel aan quotes, ik krijg er kippenvel van. Dat gaat dan wel over quotes als: “Home is where the heart is”, en dat soort Xenos/Action achtige situaties. Ik vind het echt niet erg wanneer mensen dit in huis hebben, maar het voelt voor mij als een eenheidsworst, een beetje nietszeggend. Er zijn natuurlijk wel quotes waar ik wél blij van word, en bovenstaande is er daar één van. Ik heb hem op een kastje in mijn kamer gezet, waar ik op kijk wanneer ik in bed lig. Zo word ik regelmatig herinnerd aan deze quote en kan ik er ook naar gaan leven. Een mindset is immers het halve werk.

Waar word je dan vrolijk van Emma? Nou, werken met kinderen, mooie gesprekken voeren met mensen over onderwerpen als ontwikkeling, leven, positiviteit maar ook over de dood. Eigenlijk bespreek ik alles in zulk soort gesprekken. Ook word ik vrolijk van stukjes schrijven, foto’s maken, filmen, creatief bezig zijn, schilderen, tekenen.

Grappig is trouwens dat toen ik begon met studeren ik niet moest denken aan werken met kinderen. Nee hoor, deed mij maar ouderen. Werken met ouderen vind ik nog steeds mooi en dankbaar hoor, maar minstens even mooi vind ik het werken met kinderen. Ze zijn open, spontaan, doen lekker gek en ik word er zo’n blije doos van. Niet altijd hoor, soms wil ik ze achter het behang plakken, of in een muur metselen. Wanneer je met kinderen omgaat snap je me waarschijnlijk wel.

Trouwens! Nog iets waar ik kei en kei vrolijk van werd! Ik was aan het werk in de winkel en had pauze toen mijn collega me kwam ophalen. Er waren mensen in de winkel en die wilden mij perse zien. Ik mocht wel door eten, maar ze wilden me graag zien. Dat bleek een oud cliënt te zijn die ik tijdens stage behandeld heb. Hij wilde me bedanken voor de fijne hulp en laten zien hoe het nou ging. Nou tranen in mijn ogen en kippenvel tot in mijn naad kan ik je vertellen. Ik twijfel wel eens aan mijn beroep (voornamelijk omdat het zo onzeker is) maar dit is precies waar je het voor doet. Ten minste, ik wel. Net als kinderen die wel eens in de winkel komen en me herkennen en dat ze dan ineens vloeiend praten. Kicken!

Oké een heel blij artikel, van een op dit moment, heel blij meisje. Waar word jij blij van? Deel het! Schrijf het op! Door het nogmaals te herhalen beleef je het moment opnieuw!

Liefs,
Emma

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *