Lasagne met zalm, spinazie en kruidenkaas

Wouters favoriete eten is lasagne, niet uit een bak maar echte zelfgemaakte. Omdat ik verwachtte dat ik niet tegen het recept van zijn moeder op zou kunnen besloot ik lasagne te maken maar in een andere vorm. Ik had zin in vis en zo ontstond het idee om een recept met zalm te zoeken. Ik zocht én ik vond, en het smaakte lekker. En bonuspunten voor de korte tijdsduur, want wanneer ik trek/honger heb wil ik niet eeuwig wachten op mijn eten. Ik ben een naar persoon wanneer ik honger heb. Ook zijn de ingrediënten niet super duur (alles is te koop bij bijvoorbeeld Lidl) wat het studentenproof maakt.

Wat heb je nodig?
– 900 gram spinazie à la crème (blokjes uit de diepvries)
– 500 gram wilde zalmfilet
– 1 pak lasagne bladen
– 2 bakjes kruidenkaas
– een beetje geraspte kaas om boven op de lasagne te strooien
– een ovenschaal

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de wilde zalmfilet in stukjes, niet te groot (dan heb je telkens een hap zalm in je mond), maar zeker niet te klein, anders vind je er niets van terug in de saus. Verwarm ook de spinazie in een pan.

Bedek de bodem van de ovenschotel met een dun laagje spinazie. Leg daarop lasagne bladen zodat alles bedekt is. Leg op de lasagne bladen weer een laagje spinazie, en daarop de zalm en kruidenkaas. Maak op deze manier drie lagen.

Na deze drie lagen met zalm, spinazie, kruidenkaas en lasagne bladen sluit je af met weer een laag lasagne bladen. Leg daar boven op nog een dun laagje spinazie en top af met de geraspte kaas. Zet de lasagne voor 40 minuten in de oven. Kijk voor de zekerheid al even op 30/35 minuten want elke oven is natuurlijk anders!

Maken jullie wel eens lasagne? Wat is jullie favoriete recept voor lasagne? Wanneer je deze lasagne maakt, deel je dan een foto met me? Deel het onder de hashtag #emmadoorkookt, daar deel ik vanaf nu ook mijn recepten op! Leuk dat we dan een eigen Instagram hoekje hebben!

Liefs,
Emma

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *