Even bijkletsen.. hoe gaat het nu met sporten?

Van mijn vorige blog zullen de meeste mensen het nog wel weten, ik had een vrij fanatiek doel gesteld. De halve marathon in mei 2017. Ook toen ik net begon op deze site liep ik nog hard, alleen ben ik nooit meer verder gekomen. Mijn enkelband die ik in november 2016 scheurde voel ik nog steeds bij het hardlopen en dat kan helaas ook nog wel eventjes duren. Door de pijn heen lopen is een optie, maar geen optie voor mij. Ik heb het gevoel dat ik al veel kapot heb gemaakt door koppigheid, dus misschien is het tijd om naar mijn lichaam te luisteren.

Ik ben nog steeds lid van de sportschool, Afusion in Markelo. .Een fijne kleinschalige sportschool waar het vooral ook gezellig is. Tijdens mijn scriptie sportte ik zo’n 3 keer per week. Het liefste zou ik dat weer doen, dat gaat me vast ook lukken, ik moet alleen weer even op zoek naar de balans. Ik ben natuurlijk net begonnen met een nieuwe opleiding, werk doordeweeks en mijn agenda is goed volgestroomd. Wanneer de rust een beetje wedergekeerd is wil ik het sporten weer oppakken, het voelde goed om sterker te worden. Inmiddels ben ik weer een slappe tak, maar dat komt vast snel goed!

Doordat ik op dinsdagavond naar school ga het komende jaar zit paardrijden tijdens de les op de rijvereniging er niet in. Daarom vertrok ik afgelopen woensdag zelf naar de rijvereniging, er stond nog een springparcours en ik wilde graag wat sprongetjes maken. Normaal gesproken zetten we Tooske in de trailer en rijden we die 1,5 kilometer met de auto om haar daar vervolgens uit te laden. Voor jullie informatie, Tooske en ik hebben helaas een paar jaar geleden een trauma opgelopen waarbij we door een tractor van de weg zijn gereden. Sindsdien zijn wij allebei buiten wat onzeker. Vrij spontaan besloot ik om toch onder het zadel naar de vereniging te rijden, papa op de fiets mee. Tegen alle verwachtingen in ging het best goed! We hebben het verkeer een enkele keer opgehouden doordat ze ineens een wandelaar zag en stil ging staan, maar ik ben er niet afgevallen en we zijn niet als dollemannen over de weg gevlogen. Op de terugweg zijn we zelfs via het zandpad gegaan en hebben we ons gewaagd aan een klein galopje!

Naast het paardrijden en sporten in de sportschool heb ik al jaren lang iets met wielrennen. Ik weet niet waar ik dat vandaan haal want ik ken niemand die wielrent. Dat lieg ik, ik ken wel mensen, maar niet kennen kennen, snap je het nog? Op Facebook plaatste ik een oproep en zo zat ik zondag ineens op de racefiets. Wouter ging een rondje mee op de mountainbike. Ik heb enorm genoten, Wouter iets minder want hij miste de hobbels en vond de weg wat saai.. Het gevoel dat je vrij snel een rondje kunt afleggen is heerlijk. Zo’n racefiets fietst heerlijk licht en je hoort de wind fijn langs je oren suizen. Ik heb natuurlijk zelf geen racefiets, maar wie weet wordt mijn wagenpark ooit uitgebreid met een eigen fiets!

Ik heb zoals je ziet genoeg dingen waar ik me sportief gezien op uit kan leven. Wat is jouw favoriete sport? Welke sport zou ik ├ęcht eens moeten proberen?

Liefs,
Emma

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *