Portobello met zoete aardappel frietjes

Een “burger” met friet. Hallo, lekkerrrrr! Alleen kan ik natuurlijk niet zomaar elke week burgers met friet eten. Dus moest ik op zoek naar een ‘gezonder’ alternatief. Het zal ongetwijfeld niet gezond zijn, maar het klinkt me wat gezonder in de oren dan een hamburger. Daarbij komt dat het vegetarisch is. De laatste tijd proberen wij hier thuis meer vegetarisch te eten omdat we allemaal niet heel erg van vlees houden en het ook niet missen. Dus waarom vlees eten als we het niet missen? Maar goed, een portobello met frietjes dus!

Wat heb je hier nou voor nodig? Het recept is voor twee personen! (Wouter mocht weer mee-eten haha)
Voor de portobello’s
– Twee portobello’s
– Tijm
– Balsamico azijn
– Kipkruiden

Voor de zoete aardappel friet
– Twee zoete aardappelen
– Paprikapoeder (gerookt is het lekkerst!)
– Peper en zout
– Olijfolie
– Mayonaise
– Mosterd

En hoe maak je dit lekkers nou? Niet zo moeilijk!
Was de zoete aardappelen en snijdt ze in frieten. Ik laat de schil er altijd omheen zitten, geeft wat extra smaak! Laat de frieten 30 minuten in een bak met water liggen. Dit zorgt ervoor dat de frieten straks wat extra knapperig zijn. Wanneer je hier geen tijd voor hebt kun je ze ook direct in de oven doen, alleen zijn ze dan minder knapperig. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de frieten op een bakplaat, sprenkel daar wat olijfolie overheen, voeg wat paprikapoeder, peper en zout toe. Bak de frieten 20 minuten, hussel even door en bak nog 15 minuten. En de frieten zijn klaar!

Snijd het steeltje uit de portobello. Marineer de portobello 30 minuten in een scheut balsamico azijn en wat kipkruiden. Bak de portobello 20 minuten in de pan, draai hem elke 5 minuten om, zodat hij niet zwart wordt.

Meng de mosterd en de mayonaise tot mosterdmayonaise.

Leg de portobello op een bord, en strooi er wat tijm over. Voeg daar de frietjes bij en je bent klaar om te eten! De frietjes zijn zo al heel lekker, maar de mosterdmayonaise maakt het echt af!

Eet smakelijk!
Liefs,
Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *