Favoriet ontbijt: de acai bowl

Vroeger ontbeet ik altijd met een bruine boterham met hagelslag en een beker halfvolle melk. Dit heb ik echt gedurende de basis- en middelbare school gegeten denk ik, net als mijn ouders trouwens. Inmiddels breng ik wat meer variatie aan in mijn ontbijt. Brood eet ik bijna niet meer, daarentegen eet ik wel veel havermout, yoghurt, fruit en groentesmoothies. Sinds een tijd heb ik iets nieuws, wat ik heerlijk vind voor in de zomer! Namelijk de acai bowl!

Een acai bowl.. Ik vond het echt niet lekker klinken. Acai, chia etc klinkt me gewoon niet zo lekker in de oren maar ik ben helemaal om. Acaipoeder geeft je eten een hele frisse besachtige smaak. Het ontbijt is lekker fris van smaak en koud doordat de banaan die er in gaat uit de vriezer komt! Waar ik in de herfst en winter van havermoutpap houd, vind ik in de zomer deze frisse smaak lekker, ook is het echt heel fijn dat het koud is. Een soort vloeibaar, gezond, ijsje als ontbijt. Hallo. Nu wil je het recept weten he? Dacht ik al.. Komt ie!

Wat heb je nodig voor mijn acai bowl?
– 1 banaan (uit de vriezer)
– handje blauwe bessen (kunnen eventueel ook uit de vriezer komen)
– scheut yoghurt/sojayoghurt
– cacaopoeder
– acaipoeder
– eventuele toppings
– blender

Het maken van een acaibowl is super makkelijk!
Gooi alle ingrediënten in de blender, voeg daar 4 theelepels acaipoeder en 1 theelepel cacaopoeder aan toe. Doe de blender aan en voilà! Ik gooi alles in een kom en top hem wel eens af met granola, blauwe bessen en een halve banaan. Nu heb ik hem afgetopt met blauwe bessen, havermout en banaan. Toppings maken het extra lekker omdat je dus ook happen hebt met vers fruit er bij.
Makkelijk he? Laat je het me weten als je hem ook hebt gemaakt en wat je er van vond?

Liefs,
Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *