Mijn doelen voor 2018!

Tijdens het afsteken van de sterretjes, het enige vuurwerk wat ik durf aan te raken, dacht ik nog eens aan mijn doelen. En toen bedacht ik: ik ga ze delen! Het is een stok achter de deur, en ik vind het leuk om andermans doelen te lezen, dus waarom ik niet? Ik houd niet van de woorden ‘goede voornemens’, dan kan het zijn dat je het je voorneemt maar niks nakomt. Hou ik niet van. Wanneer ik iets wil moet het ook gebeuren. Zo dan weet je er van. Ik heb mijn doelen opgesplitst in bepaalde categorieën: gezondheid, werk, blog, huis en kleding. Nu denk je waarschijnlijk direct: ja duuuuuh gezondheid, maar les eerst maar even door. Het is minder typisch dan je zal denken. Hoop ik. Vind ik.

Gezondheid
Ik wil meer ritme in mijn dagen. Klinkt saai dit hè? De afgelopen jaren waren vrij ritme-loos waardoor ik echt moe werd. In het tweede jaar van mijn opleiding Logopedie had ik een strak ritme, 4 dagen in de week stond ik om 05.45 op en sliep ik om 21.30. Iedereen had het over bizarre tijden en lange dagen maar ik vond het heerlijk, zelfs op vrije dagen en in het weekend werd ik rond 06.00 wakker. Vanaf 8 januari begin ik op mijn nieuwe werk en zal ik elke dag om 07.30 van huis moeten, hierdoor zal mijn ritme meer terug komen. Lekker op tijd naar bed en uitgerust weer op!

Ook wil ik graag weer gaan hardlopen. Ik heb gemerkt dat ik het sporten in de sportschool minder leuk vind dan naar buiten gaan. Dat betekent wel dat ik het hardlopen weer moet oppakken natuurlijk. Ik heb altijd onwijs genoten van het lopen, maar ik ben nogal achteruit gegaan sinds mijn blessure. Vorig jaar liep ik nog met gemak 7,5 kilometer, inmiddels moet ik moeite doen voor 1 kilometer, niet heel motiverend kan ik je vertellen. Het is mijn doel om aan het eind van het jaar 10 kilometer te kunnen lopen. Zo, nu staat dat ook zwart op wit!

Ook wil ik het paardrijden serieuzer gaan aanpakken. Ik heb een leuk paard, die het best heel leuk doet op wedstrijden in de dressuur. Als amateur dan, maar dat is ook precies wat ik wil. Op dinsdagavond kan ik weer naar de les, naast de gezelligheid is dat natuurlijk fijn omdat ik dan weer wat leer. Ook wil ik minstens 4x privé les nemen in 2018, dit om echt wat harder aan de bak te kunnen en doelen mee te kunnen nemen waar we aan kunnen werken. Het allerliefst wil ik eind 2018 de M1 behalen. Ik weet niet of het mogelijk is, maar daar gaan we aan werken! Op dit moment is Tooske, mijn paard, ziek. Ik hoop dat ze snel weer beter is zodat we aan de slag kunnen!

Zoals je ziet hebben mijn gezondheidsdoelen niets te maken met afvallen of iets dergelijks, maar puur met het feit dat ik weer wat meer met sporten bezig wil zijn. Ik voel me beter wanneer ik beweeg, alleen moet ik mezelf daar soms even aan herinneren!

Werk
8 januari begin ik bij mijn nieuwe baan, waar ik heel veel zin in heb. In het begin blijf ik dit combineren met Schuurman Schoenen maar waarschijnlijk in het voorjaar stop ik daarmee. Ik hoop in de eerste maanden alles binnen het bedrijf waar ik ga werken dusdanig onder de knie te krijgen dat ik mezelf goed kan redden. Stiekem hoop ik ook dat ik halverwege het jaar kan uitbreiden naar 5 dagen per week werken! Het lijkt me heerlijk om full-time aan de slag te gaan!

Huis
Zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik niet alleen een baan maar ook een huis waar ik in april 2018 in zal trekken! De doelen rondom mijn huis zijn meer een soort ‘afstreep-items’, ook wel lekker, zo weet ik zeker dat ik ze ga halen. Don’t blame me! Het gaat met name om keuzes maken hoor, deze doelen. Wel of niet een gekleurde muur, dat soort miep-dingen. Goed. Door naar het volgende.

Kleding
Ik wil me bezig houden met kleding waar ik me echt goed in voel. Dit klinkt heel oppervlakkig, ik weet het, maar helaas ben ik de afgelopen jaren met alle winden meegewaaid waardoor het een ratjetoe aan kleding is. Uiteindelijk leef ik nu met name in 1 blazer en 2 mega truien. Niet echt super mooi, wel comfortabel, niet  mooi. Ik heb gelukkig hulp gevonden die me hier bij gaat helpen! Ook wil ik me bezig houden met duurzame kleding, niet meer alles kopen maar investeren in kwaliteit zodat het tijden mee kan. Ook wil ik me verdiepen in merken die duurzame kleding aanbieden zonder uitbuiting. Ik vind het starten erg lastig dus wanneer iemand tips heeft?

Emmadoor
Tot slot heb ik voor het eerst ook doelen bedacht voor mijn blog. Een doel waarvan ik denk: misschien haal ik dit wel nooit, maar dat geeft niet want vanaf daar kon ik makkelijker nadenken over tussenstappen. Graag zou ik mijn serie weer oppakken: de ballen van.. Ik vond het een hele leuke serie om te maken en hoorde veel positieve verhalen. Ook wil ik persoonlijk blijven, maar tegelijkertijd het bloggen uitbreiden. Het schrijven van stukken vind ik onwijs leuk, ik vind er een soort ontspanning in. Ik wil me gaan verdiepen in SEO schrijven en andere ‘achtergrond’ zaken.

Heb jij doelen gesteld voor 2018? Zo ja, tell me! Gooi ze de wijde wereld in en je zult zien wat voor stok achter de deur het is!

Liefs,
Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *