Diary week 2: Eerste week van mijn werkende leven, Ikea & opzoek naar mijn kledingstijl!

Afgelopen week was weer een onwijs leuke week! Ik startte op mijn nieuwe werk, ging samen met Marlotte op zoek naar mijn kledingstijl die ik in de loop van de tijd een beetje kwijt was geraakt en bracht nog een bezoekje aan de Ikea! Kijk je met me mee?

Maandag is mijn eerste dag, ik ben direct een blij ei want ik vind het super leuk! Er hangt een ontspannen sfeer maar toch wordt er hard gewerkt. De lijntjes met leerkrachten zijn heel kort waardoor je snel contact hebt, heel fijn! En ook leuk, de meeste kinderen vinden me aardig! Sommigen moeten nog even wennen, maar dat komt vast goed.

’s Avonds ben ik wat later thuis, na het eten drinken we koffie met een Mozart-kügel (hoe schrijf je dit? Wel een streepje? Geen streepje?). Deze chocolaatjes hebben we eigenlijk alleen rondom kerst, dit jaar kregen we ze van mijn tante. Ze zijn heel lekker, volgens mij is de vulling van marsepein en praline. Lijkt me in ieder geval te moeilijk om zelf te maken!

We maken even een sprong in de tijd. Ik was even vergeten om foto’s te maken, oeps! Op donderdag ging ik met mama naar Goor om wat dingen te regelen. Moet je eens zien wat voor mooi weer het is! Het was echt zo’n mooie winterdag, koud maar een strakblauwe lucht met een zonnetje. Heerlijk! Ik hoopte stiekem dat we dit weer vandaag (zondag) ook zouden hebben, maar helaas.

Ik geniet volop van dit weer! Rond 14.00 uur komt Marlotte langs om mijn kledingkast uit te mesten. Het is niet dat ik te veel heb, maar ik heb een beetje moeite met combinaties maken en mijn stijl vinden de laatste tijd. Ik weet best goed wat ik leuk vind, maar vaak staat het me niet of is het moeilijk te vinden. Samen met Marlotte zochten we mijn kast uit en kon er veel weg. Gelukkig heb ik geen moeite met weggooien! De rest van het avontuur vertelde ik hier!

Ik bestelde direct een broek en we zochten online ook al wat andere dingen uit! Waaronder dit rokje, leuk of niet?

Na een week vol behandelen en testen kom ik om in de administratie. Het komt niet goed over op de foto maar die stapel papier achter mij zijn allemaal testen die nagekeken moeten worden. Ik heb een lange to-do list gemaakt en inmiddels ben ik een heel eind opgeschoten gelukkig. Komt allemaal weer goed!

Vrijdagavond werk ik nog een avond bij de Schuurman. Zoals je op de foto ziet is het ont-zet-tend druk, maar niet heus haha! Uiteindelijk wel wat gezellige klanten gehad die ook wat gekocht hebben dus dat is altijd prettig! De meeste mensen wachten op de nieuwe collectie, die langzaam binnendruppelt.

Na het werk blijkt mijn nieuwe broek al binnen! Heb eigenlijk altijd maat 38/M van broeken maar deze was zo klein! Ik weet niet of ik spontaan 10 kilo zwaarder ben geworden of dat de broek klein viel maar dit was vreemd. Ik heb deze teruggestuurd en direct een nieuwe besteld die zaterdag al weer binnen kwam, gelukkig past die wel! Heftig broekie wel he? Ik vind hem helemaal geweldig, Nel Veerkamp in opleiding hier haha!

Op zaterdagmorgen werk ik nog een paar uurtjes, het is opnieuw niet heel druk maar we hebben genoeg te doen achter de schermen!

Kijk dan toch, met zulke leuke collega’s wil je toch ook helemaal niet weg? Heel veel mensen vragen aan me of ik bij de Schuurman blijf werken. Ik heb besloten, hoe moeilijk ik het ook vind, om rond eind februari/begin maart te stoppen. Dit omdat ik graag wil uitbreiden naar 5 dagen werken in de logopedie en dan heel graag twee dagen weekend wil hebben. Mijn collega’s (op deze foto en de foto hierboven) maken het heel moeilijk om te vertrekken, heb het daar onwijs naar mijn zin, maar ik maak stappen en moet dingen loslaten, moeilijk moeilijk!

In de middag ga ik met Wouter naar de Intratuin en naar Voskamp Wonen, om inspiratie op te doen en om een cadeautje te kopen voor de zus van Wouter die zaterdagavond haar verjaardag viert. Wanneer we thuiskomen bakken papa en ik samen pannenkoeken. Lekkerrrrrr! Vroeger hadden we een vaste pannenkoekendag. Elke woensdag was het weer een feestje, inmiddels hebben we die dag niet meer, wel jammer want dit is by far mijn lievelingseten!

Wouter heeft een professionele drone gekocht, zie even hoe mooi deze beelden zijn! Ik heb hier een stukje uit een foto geknipt dus ik heb stiekem de kwaliteit verkracht. Ik ga aan Wouter vragen of ik een filmpje mag delen, het is echt super mooi! Ik snap nu waarom hij dit zo graag wilde haha.

Op zondag naar de Ikea, pure zelfmoord, we doen het vaker maar dit was echt niet normaal. Een parkeerplek vinden was al een hel, maar de Ikea zelf? Drama.. Je moest meelopen in de stroom anders paste je er niet meer tussen.

Waarom we naar de Ikea gingen? Voor een kastje! Ik ga natuurlijk in april op mezelf wonen en weet zeker dat ik dit kastje wil, ik wil tegen die tijd namelijk het gehele bureau. Ik heb alleen nu al troep die geen plek heeft, dus wilde ik graag het kastje, en dat lukte! Hier ondergaan Wouter en ik de ultieme relatietest. Overleeft onze relatie een Ikea kastje?

Spoiler alert: JA! We overleven deze test en het kastje staat hartstikke vlot in elkaar! Zondagavond hangen we op de bank en werk ik nog wat. Morgen begint weer een nieuwe week, waarin het al wat meer normaal zal zijn dat ik aan het werk ben!

Liefs,
Emma

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Suus schreef:

    Leuke blog weer Emma!
    Ik heb hetzelfde kastje hier in Canada maar dan in het zwart. Er zijn speciale inserts voor de bovenste twee lades. GRÅSIDAN in grijs en zwart hier. Ideaal voor al mijn pennen, kabels, USBsticks, je kent het wel.

    1. emmadoor schreef:

      Echt? Dat meen je niet! Super handig, wil ik ook haha! Ga ik naar op zoek, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *