Diary week 3: word ik ziek, hoe zag ik er uit in 2012 en 1000 likes?

Zo, dit was me het weekje wel! Een week vol werken, en ik voelde me totaal niet fit. Ik hang al tijden tegen ziek worden aan, dan gaat het een paar dagen goed, daarna weer een paar dagen minder. De hele week ben ik vitamines aan het eten (mandarijntjes for the win!) en extra vitamine C bruistabletten aan het in nemen. Ik. Wil. Niet. Ziek. Worden.

Mijn doordeweekse dagen zien er ongeveer zo uit. Of ik ben aan het behandelen of mijn administratie bijwerken. Deze week dus met heel veel mandarijntjes want ik wil echt niet ziek worden! Vanaf komende week werk ik een paar weken fulltime in de logopedie praktijk omdat ik een collega vervang die een cursus gaat volgen. Eens zien hoe dat me gaat bevallen! Mijn weken bestaan echt continu uit nieuwe dingen proberen en ik merk dat ik er steeds beter tegen kan. Ik kan nooit zo goed tegen verandering, moet daar erg aan wennen en ben bang om fouten te maken. Toen ze me vroegen of ik haar dagen wilde overnemen (op een locatie die ik niet ken, met kinderen die ik niet ken) hoorde ik mezelf zeggen: ja hoor! Ik schrok bijna van mezelf, maar ik heb er echt zin in! Weg angst, doei doei!

Donderdag is mijn vrije dag, ’s morgens komt de dierenarts. Nadat ze goed naar de longen van Tooske heeft geluisterd komt ze met mega goed nieuws: Tooske is helemaal beter! Er is geen ruisje of kraakje meer te horen en ze oogt ook weer fit. Van dit nieuws word ik super blij! Vlak daarna barst bij ons de storm los. Op social media zie ik filmpjes voorbij komen van mensen die weg waaien, dat gaat mij niet gebeuren dus ik kruip in bed met mijn laptop en schrijf wat blogs.

Onder andere de 2012 vs 2017 tag. Ik zag hem veel voorbij komen op Instagram maar ik wilde eigenlijk wel iets meer tekst en uitleg geven. De vraag is namelijk: ben je veranderd in die vijf jaar. Daar kan ik maar één antwoord op geven, ja! Ik ben onwijs veranderd, niet alleen in uiterlijk maar vooral innerlijk. Je kunt precies lezen hoe en wat in het artikel!

’s Middags bak ik samen met mama koekjes. We hebben ooit zo’n pot gekregen van de Hema waar je alleen nog roomboter en een eidooier aan toe moet voegen. Zoals je op de foto ziet is het met de mixer geen succes, het meel stuift alle kanten op. Vlak na deze foto besloten we om alles maar met de hand te kneden.

De koekjes zijn vervolgens wel heel lekker. Precies goed, knapperig aan de buitenkant en nog zo zacht aan de binnenkant. Niet rauw zacht maar lekker zacht. Als je snapt wat ik bedoel.

Donderdagavond gaan papa, mama, Wouter en ik uit eten. Sushi bij YuMe in Deventer, heel lekker! Waarom uit eten op een donderdag hoor ik je denken? We hebben de afgelopen tijd oma’s huis leeg moeten ruimen, inmiddels is het huis verkocht aan mensen die er super blij mee zijn dus daar zijn wij dan vervolgens ook weer blij mee. Papa en Wouter hebben geholpen met sjouwen van spullen etc. maar wilden daar niets voor hebben, dus besloten mama en ik om ze mee uit eten te nemen. Mijn vader is gek op vis en sinds we vorig jaar sushi hebben gegeten met mijn verjaardag is hij helemaal om! Dus sushi moest het worden. Het was onwijs lekker, en we kozen dit keer ook eens voor andere dingen dan dat ik normaal doe! Ook leuk!

Vrijdag ben ik aan het werk maar voel ik me plotseling toch echt niet lekker. Ik word slap en duizelig en durf eigenlijk niet goed meer op te staan van mijn stoel. Tijdens deze foto bereikte ik een soort dieptepunt haha.

In het huis van opa en oma stond veel kunst, ook dat probeerden we te verkopen via Marktplaats. We hoopten heel erg dat het bij mensen terecht zou komen die het echt mooi vinden. De vogel rechts was ook van mijn opa en oma en toen ik die vrijdagmiddag langs bracht bij de mensen die hem gekocht hebben, bleek dat ze ook al een andere bestekvogel hebben! Ze zijn helemaal fan van deze kunstenaar en verzamelen deze kleine kunstwerkjes, dat is toch leuk?

Van 18.00 tot 20.00 werk ik nog even bij de Schuurman Schoenen in Goor. Ik beheer onder andere de Facebook van dit filiaal. We gaan best heel lekker met de likes de laatste tijd, binnenkort ga ik Schuurman verlaten omdat ik nu een baan heb gevonden en het lijkt me dus heel leuk om voor die tijd de 1000 likes te halen! Helpen jullie me mee? Deze lieve collega’s wilde graag even model staan voor een foto en het heeft inmiddels wat opgeleverd. Hier kunnen jullie de pagina liken!

’s Avonds voel ik me helemaal niet lekker en kruip ik op tijd mijn bed in. Na bijna 12 uur slaap word ik zaterdag wakker en voel ik me al iets beter, en dat is maar goed ook!

Zaterdag ga ik namelijk samen met mama naar mijn achternichtje! Ik heb even gegoogeld op familiebanden volgens mij is het mijn achternichtje. In ieder geval, mijn nicht en haar vriend hebben eind november een kindje gekregen, en we gingen nu op bezoek om haar te ontmoeten. Het is een ontzettend zoet, lief, knap meisje die twee uur lang vredig heeft liggen slapen. Zowel bij mijn nicht, mama als bij mij! Het liefst had ik een foto met mezelf er op gezet natuurlijk maar ik heb niet overlegd of dat mag. Deze foto is van wat verder af dus kan ze wat anoniemer door het leven 😉

Zondagmiddag schijnt de zon heerlijk en vertrekken we naar Neede voor een wandeling rondom de Needse berg. Voor dat we gaan wandelen rijden we even langs de opa en oma van Wouter die ook in Neede wonen. Toevallig zijn ook de broer en schoonzus van Wouter er, gezellig! Op de Needse berg was trouwens veel schade door de storm. Dit hier was ooit een goed begaanbaar pad, nu nog hoor alleen iets avontuurlijker haha!

Wouter wil niet op de foto. “Is dit voor privé?” Deze foto mag wel hoor 😉

In de avond eten we lekker bij Wouter thuis en kijken daarna bij mij thuis op de bank Moordvrouw. Ik vind het zo leuk dat dit weer begonnen is! Ik schrijf dit in de reclame van Moordvrouw, het laatste stuk dan, ik was stiekem al begonnen. Onze avond eindigt denk ik op tijd in bed want ik voel me nog steeds niet fit.

Komende week wordt een drukke week. Ik ga voor het eerst 5 dagen bij de logopedie praktijk werken, ik val de donderdag in voor een collega. Ook werk ik vrijdagavond en zaterdag nog bij de Schuurman! Hoe was jullie week?

Veel liefs,
Emma

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *